Blogg för

Blogg för

Rumäniens Barn

www.childreneastlink.se

Loppiset över förväntan!

InfoPosted by Anna-Lena Lindström Thu, August 18, 2011 00:50:42

Nu har jag haft loppis här på gården c.a 1 månad, för Rumäniens barn.

Och det har gått över förväntan!

Jag räknade nyss kassan och det har kommit in över 3000 kr på de här veckorna!

Mycket är för gammalt "skrot" som vi hade i ladan sen förut, sen generationer tillbaka.

Idag var en man från Ovanmyra här och rotade runt i över en timme, så jag fick också lite mera kläm på vad som forfarande finns kvar, efter alla röjningar vi redan gjort i flera omgångar. Han fick ihop en hel kartong med gamla grejor, en gammal grammofon m.m.

Jag var eg på väg bort, men tänkte jag kan ha öppet de morgontimmar som blir innan det var dags att åka. Redan när jag kom från fåren hörde jag hur det plingade i ladan (min Gustafsklocka som jag vann på min första skidtävling). Grannens mamma kom och ville köpa saft och marmelad hon visste jag fått in av snälla händiga givare. Hon betalade mer än priset som var satt.

Strax efter kom några sommarstugsägare från Kallesbacken och svängde in med bilen på gården. De blev jätteglada när de hörde att pengarna gick till välgörande ändamål, de stödde själva en fattig by i Afrika de besökt. De handlade snabbt bl.a. en taklampa jag i sista stund räddade från transport till sopstation på mitt förra jobb, plus en gammal bonad, marmelad och beställde saft, då den förra precis tagit slut minuterna innan. De betalade mer än vad jag sa, drev upp priserna själva, och la några extra kronor till.

Så innan jag kom iväg till mitt besök i Bingsjö, som var dagens mål, hade det "runnit in " 525 kronor!!

Nu är det ju inte alla dar det går så här lätt, men det har faktiskt kommit in pengar varje dag sista veckorna, och de två dagar ingen kom, såg jag några snygga glasljusstakar JAG ville köpa in mig på!smiley

Hälsningar Anna-Lena

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.