Blogg för

Blogg för

Rumäniens Barn

www.childreneastlink.se

Hemma igen!

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Sun, August 31, 2008 20:10:10

Ja, nu har det redan gått över en hel vecka sedan vi kom hem från Rumänien, tiden går så fort!

Vad vi fick se den veckan har inte jag sett tidigare, när det gäller fattigdom, och hur människor bor och kan ha det i vårt "rika" Europa, i ett land som dessutom hör till EU!!

Vi grät när vi såg hur eländigt det var, och hur det fattades precis allting!!

Bostäder som var sämre utrustade än hur vi får ha för våra djur. Små mörka rum, utan ljus, vatten värme, knappt några möbler förutom en eller ett par sängar, och där även djuren kunde bo tillsammans med människorna.

Barnen var mestadels barfota, lortiga och med kläder som såg ut som de kom från en lumpbod. Detta gällde även de flesta vuxna.

Knappt några vägar, de flesta här skulle vägra att köra sina bilar på dessa vägar, med stenar som stack upp överallt, stora rännor efter regn som dragit fram osv. De var knappt framkomliga med bil, det som gällde här för de flesta bybor var häst och kärra!

Blog Image

Vi har redan planerat att berätta och visa bilder från resan till Rumänien,
den 21 september i Församlingshemmet Bjursås.
Alla är hjärtligt välkomna då!

Sen kommer det att bli fler tillfällen för bildvisning m.m i mindre sammanhang.

Det är nu också klart att vi kommer att få ha ett rum i källaren i Bjursås Missionskyrka, för att samla kartonger i till kommande hjälpsändningar. Det är vi mycket tacksamma för!

Vi planerar en till hjälpsändnig redan till jul, med mycket vinterkläder i. Så ni är hjärtligt välkomna att komma med klädkartonger igen! De första kartongerna är redan på plats!

Vi återkommer med mer information och bilder från resan!

Hälsningar
Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post9