Blogg för

Blogg för

Rumäniens Barn

www.childreneastlink.se

Transport redan nästa vecka!!

InfoPosted by Anna-Lena Lindström Thu, October 22, 2009 14:52:38

För några minuter sedan ringde Fredrik, vår chaufför från PMU, och sa att han kommer och hämtar vår hjälpsändning, för vidare transport till Rumänien redan nästa onsdag (28 okt)!! Så nu gäller det verkligen att få allt packat och klart, med julklappar och allt!

Vilken tur att Elisabeth P och jag redan i måndags, packade ned saker i kartonger, från vårt loppis att ha till julklappar, bl.a. en massa koppar, muggar, bestick, ljusstakar, gosedjur, leksaker och annat för barnen. Vi har planerat att packa mera nästa måndag, och det hinner vi ju... va bra!

Igår var jag också och köpte en hel kartong med julpuzzel, 50 st, för bara 10 kr styck på Trend och Tradition i Sågmyra. Verkade jättefina, med stora bitar för de små barnen. Jag fick också en hel kartong med julpappersrullar gratis efter telsamtal med chefen Göran Öst. Tack så mycket!

Jag fick även 10 rullar julpapper gratis på Rusta förra veckan att skicka med i våra julklappskartonger till Rumänien. Vår kontaktfamilj kommer att packa in julklapparna själva, vilket gör att det blir mindre skrymmande, dvs mindre fraktkostnader, och att de kan packa så det passar dem som skall få det.

Och vi som inte ens hunnit få upp den affisch som Sara gjort, där vi tänker vända oss till allmänheten, med en vädjan om att fylla på våra julklappskartonger.

Men än finns det alltså några dagar kvar att t.ex bidra med ljus, kritor, papper för barnen, hygienartiklar (billigt på ÖB, Rusta), torrvaror, som pasta, kaffe, socker, mjöl, choklad m.m att komma med! Vi har öppet måndag kväll för inlämning, och det går bra att komma överrens om en annan tid ända fram till onsdag em.

I går var det också stickkafé igen. Jag hann bli klar med min filt, och nu är vi inne på andra kartongen med hemstickade filtar. Flera har redan stickat hemma barntröjor, sockor, filtar m.m som det gäller att hinna få in nu!!
Stort TACK till Karin, Ingrid och Linnèa!

Nu gäller det att få själva klädpackningen klar också, med div lagnigar osv. Och dockorna som kom in som jag håller på och fixar kläder till hemma, efter sånt jag hittat i vrårna efter mina barn....

Igår kom jag också äntligen iväg till banken, med ett litet kassaskrin, till brädden rågat med 20-or, och även större sedlar, och naturligtvis mynt. Det var olika kassor, som loppisförsäljn, lotteri, fraktbidrag, mixmässan samt det jag fick in med sparbössan vid kyrkovalet, närmare 500 kr på bara 2 timmar! Sammanlag blev det nästan 5000 kr efter höstens arbete.

De flesta saknar el, enda värmekälla är spisen för matlagning. Kom gärna med stearinljus, värmeljus att skicka till Rumänien, i deras mörker!!

Nu gäller det bara att få iväg vår jultransport, och en liten vädjan om ännu mera i våra julklappskartonger!!

Hälsningar från Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post19