Blogg för

Blogg för

Rumäniens Barn

www.childreneastlink.se

Det gamla året är nu till ända,ett nytt har kommit..

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Fri, January 02, 2009 00:12:51

Ja, tänk nu är vi inne i ännu ett nytt år, 2009!

Så här i slutet av det nya årets första dag, känns det som det är dags att börja summera det gamla året, som var det första i vår organisation RUMÄNIENS BARN´s historia.

Allt har gått så fort, från de första tankarna på att bilda vår organisation, till allt vi redan hunnit med, så man har knappt hunnit med att tänka på allt.Blog ImageTänk att vi fick fram vår andra stora hjälpsändning dagarna innan Jul, det känns fantastiskt!! Den innehöll ju massor av bl.a varma fina vinterkläder, vinterskor,leksaker m.m plus också över 30 julklappspaket. Dessutom har vi kunnat bistå med pengar för att våra vänner och samarbetspartner i Rumänien skulle kunna köpa och göra i ordning julklappar till alla barnen.


Inför julen gjorde vi ju en hel del julpynt, julkransar, godisstrutar m.m. och sålde. Dels i samband med julskyltningen, men även i gamla Bönhuset, när det var fotoutställning där. Astrid hade också fixat lotteri med 200 små julklappspaket i Mockfjärd, vid julskyltningen där. Det gav sammanlagt över 4000 kr!

Blog ImageEtt särskilt tack till Karin på Blomsterhandeln, som på eget initiativ satte upp en gran, där julskyltningsbesökare kunde sätta i pengar i klädnypor, som dekoration, där allt skulle gå till Rumäniens Barn, Verkligen roligt initiativ!


Blog ImageJag och Sara var också på låg-och mellanstadieskolan före Jul, och visade bilder från vår resa till Rumänien i somras, och berättade för barnen hur barnen har det där. Det verkade bli en riktig tankeställare, för Bjursås-barnen. De var ju med och samlade in kläder till vår hjälpsändning vi skickade i somras.

I samband med skolans julavslutning i kyrkan, gick kollekten till vår förening! Det var verkligen roligt! Det inbringade också över 2000 kr.

Ciprian Iacob ringde mig före Jul, när hjälpsändningen kommit fram, och tackade för allt. Han och hans familj, och alla byborna är mycket glada och tacksamma för allt vi gör här i Bjursås för dem!!

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post15