Blogg för

Blogg för

Rumäniens Barn

www.childreneastlink.se

Mixmässan

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Mon, September 29, 2008 23:11:43

Mixmässan... och sen fortsättningen.

I fredags var det dags för oss i Rumäniens Barn att för första gången få vara med på mixmässan här i Bjursås och ha ett eget bord. Det var jättekul!

Det var Sara och jag som satte upp ett bord och plockade upp våra produkter: lingon(rensade och sköljda), potatis, svamp (rensade och sköljda), sockerkakor, äppelkaka, rågbullar, hemmagjorda ljusstakar (lerblomkrukor, mossa m.m), lotteri med 5 vinster, de flesta sponsrade av Konsum Bjursås.
Sparbössor (gamla lutherhjälpsinsamlingsbössor, som vi klistrat över med våra bilder) att " bara" lägga pengar i. Blog Image

Jag hade också med min nya bärbara dator, som vi satte upp på bordet, och visade ett bildspel på våra bilder vi tog i Rumänien.

Vi hade som sagt väldigt roligt, folk var så glada och vänliga och köpte lotter och våra produkter. Det var bara 2 potatispåsar och några ljusstakar kvar när vi slutade. Speciellt populära blev mina röda potatisar av den gamla sorten, som tydligen heter "kommissionare", som många verkade ha gamla barndomsminnen av här i Bjursås. Även lotteriet kunde vi göra klart och ha dragning innan vi packade ihop och gick hem.

Igår söndag var jag runt och delade ut vinsterna, och alla blev så lyckliga över sin vinst, verkade som rätt vinst gick till rätt person! Vi fick ihop 1705 kr!!Blog Image

Tydligen engagerar föreningen folk, redan igår fick jag telefonsamtal om den kommande insamlingen, med tips på mycket vi kanske kan skicka med, gamla fotogenlampor, (Ta till Vara), hästgrejor, trampsymaskiner m.m. med tanke på att de flesta i området inte har el och åker med häst och vagn.

Vad lycklig man blir när människor vill engagera sig för dem som inte har det så bra (åtminstone materiellt sett), som vi har det!!

Förslag kom också på att vi skulle skicka färdiga julklappar till familjer med t.ex. torrprodukter, som kex, pasta, kaffe, kanske ljus, leksaker för barnen, papper, pennor m.m. Något som Astrid och jag också pratat om. Vore väl jättekul om vi kunde få med en massa färdiga julpaket, eftersom nästa transport förhoppningsvis är framme till Jul!!

Idag ringde också en lärare från Sågmyraskolan som jag pratat med ang. om de ville vara med och samla kläder därifrån den här gången, och ville att jag skulle skriva ett utskick som barnen kunde ta med hem till sina föräldrar. Det har jag precis gjort...

Det bara rullar på....

God natt!
Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post13