Blogg för

Fortsättning följer..Bjursås

Posted by Anna-Lena Lindström Mon, May 12, 2014 23:18:24

Ja, nu har det gått några veckor igen, sen sist jag skrev..

Varje tisdagskväll har vi vårt öppetkväll för inlämning av grejer till Rumänien, i vår lokal i Missionskyrkan i Bjursås, som vanligt, nu i flera år.

Men nu behöver jag inte vara där själv på kvällarna.
Gun från Grycksbo kommer varje gång och hjälper mig packa.
Och sen i höstas kommer också Eva, från Bergsgården.

Känns fantastiskt bra, att få så bra hjälpsmiley

och båda har kommit självmant!

Båda stickar och grejar hemma också för Rumänien, babykläder, filtar, Eva syr BABYLAKAN AV GAMLA SÖNDRIGA LAKAN som vi ger henne, m.m.

I vintras fick vi en hel lastbilslast med helt nya vinterkläder, som annars skulle slängas på tippen (!)för att det inte var årets kollektion, att skicka till Rumänien.

En journalist hade hittat vår hemsida, (tyckte den var trevligast av alla han såg smiley ) och erbjöd oss kläderna.

Vi fick också en billast med skrivblock, pennor, pärmar m.m. skrivmaterial från ett företa som skulle flytta. Behövs verkligen för barnen därnere!

ja det rullar på med både det ena och andra..

Och nu har jag öppnat mitt sommaroppis för rumäniens barn, här hemma på gården, för säsongen igen. Välkomna att komma och handla!

Har också 5 hyllor och ett bord med loppisgrejor på Loppihallen i Gagnef!

Det här får räcka för i kväll..

Gonatt Anna-Lena


Mycket har hänt sen sist!Info

Posted by Anna-Lena Lindström Wed, April 09, 2014 21:03:55

Hej!

Ja nu var det verkligen länge sen jag skrev sist! Närmare bestämt över 15 månader
sen ..
Så mycket händer hela tiden och saker och ting som skall göras faller i glömska...

Vi inledde ett samarbete med Club Zero, Falu Secondhand, som vi skickade 2 transporter till Rumänien tillsammans med,2012, efter att PMU, som vi tidigare skickat med, avslutat sina transporter till Iasi, Rumänien.

Vissa saker, som inte var bra, gjorde att vi ville avsluta vårt samarbete med Club Zero, Falun.
Folk kom med sina kartonger med kläder och annat, varje tisdag när jag hade min öppetkväll för Rumäniens barn. Hur skulle jag nu få allt till Rumänien???smiley

Jag måste våga ta beslutet, Nu kör jag själv...
Alltså inte köra dit med min Passat,det skulle bli åtskilliga vändor,smiley utan köra i egen regi.

Jag ringde PMU och de lovade att de kunde beställa en tradare till oss, när det var så dags, eftersom de hade kontakterna, då de också anlitat rumänska tradare sista tiden vid sina transporter till Rumänien..

En tradare tar 90 kubik, vilket betyder tusentals kartonger t.ex.

I november 2013 hade vi våra 2 rum i Missionskyrkan i Bjursås källare till taket fyllda med kartonger, några babysängar, barnvagnar, en cykel m.m.

Jag bad PMU beställa en rumänsk tradare till mig..

Jag hade vidtalat några karlar, som vid kort varsel kunde komma och hjälpa till med lastningen av tradaren, och en morgon, när jag knappt kommit ur sängen ringde det i min telefon: Rumänska tradaren stod vid Savoy i Bjursås och väntade på lejd till vår lokal!!!...
De hade lovat varsko oss ett par dar innan, eftersom det var mycket som måste åtgärdas strax innan de kom...
Men det gjorde de inte!!
Så det vara bara att rusa ur sängen, få på sig några klädpaltor, dricka en kopp kaffe,samtidigt som jag ringde närmare 10 mobilsamtal, väcka brorsan som också skulle hjälpa till att lasta och som fortfarande sov, det sista på julklapparna som skulle slås in m.m.m.m.smiley men ALLT gick i lås!!!

Visst måste det finnas någon däruppe som hjälper oss!! smiley

Fortsättning följer...

Året som gått-några reflektioner.. Bjursås

Posted by Anna-Lena Lindström Fri, December 30, 2011 00:47:43

Nu kan vi snart lämna ännu ett år bakom oss, 2011.

Hösten har varit otroligt intensiv, för vår räkning.

Vi fick bl.a. ta över ett helt rum med kläder från Anna-gården i Falun.

Tur nog har jag Solveig som hjälper mig med all packning m.m.

Vi,mest hon, har varit på Loppis i Falun på lördagarna, och gjort reklam för vår förening,och vi har fått in massor med kläder och även andra grejer att skicka till Rumänien. Och även att försöka sälja på vår Loppis.

Vi har även fått en massa barnkläder från en Second-Hand butik i Avesta, genom kontakter.

Vi har även fått osålda kläder från fd Svadlings, som vi också sålt en del av, för att få in pengar, men det mesta skickar vi nu till Rumänien.

Vi har fått in fraktbidrag och gåvor, och haft mixmässa med försäljning, samt försäljning i samband med julskyltning, allt har gjort att vi kunnat betala för en stor transport i oktober, och även skickat 10 000 kr till matbidrag till de fattiga familjerna till jul.

Det känns jättebra!

Jag fick 40 fina fotografier från Rumänien strax före jul, som visar utdelningen av våra kläder, matpaket m.m. Känndes väldigt bra!

Vi har redan fått in så mycket kläder m.m. igen, att vi kan skicka ännu en transport.

Och det roligaste som hänt i höst är att de Nya ägarna av Falu Second Hand, Club Zero vill samarbeta med oss, och hjälpa oss i vårt projekt i Rumänien!

Vi skall träffas redan nu på måndag 2 jan 20012, och planera...

Återkommer...

MVH Anna-Lena

Loppiset över förväntan! Info

Posted by Anna-Lena Lindström Thu, August 18, 2011 00:50:42

Nu har jag haft loppis här på gården c.a 1 månad, för Rumäniens barn.

Och det har gått över förväntan!

Jag räknade nyss kassan och det har kommit in över 3000 kr på de här veckorna!

Mycket är för gammalt "skrot" som vi hade i ladan sen förut, sen generationer tillbaka.

Idag var en man från Ovanmyra här och rotade runt i över en timme, så jag fick också lite mera kläm på vad som forfarande finns kvar, efter alla röjningar vi redan gjort i flera omgångar. Han fick ihop en hel kartong med gamla grejor, en gammal grammofon m.m.

Jag var eg på väg bort, men tänkte jag kan ha öppet de morgontimmar som blir innan det var dags att åka. Redan när jag kom från fåren hörde jag hur det plingade i ladan (min Gustafsklocka som jag vann på min första skidtävling). Grannens mamma kom och ville köpa saft och marmelad hon visste jag fått in av snälla händiga givare. Hon betalade mer än priset som var satt.

Strax efter kom några sommarstugsägare från Kallesbacken och svängde in med bilen på gården. De blev jätteglada när de hörde att pengarna gick till välgörande ändamål, de stödde själva en fattig by i Afrika de besökt. De handlade snabbt bl.a. en taklampa jag i sista stund räddade från transport till sopstation på mitt förra jobb, plus en gammal bonad, marmelad och beställde saft, då den förra precis tagit slut minuterna innan. De betalade mer än vad jag sa, drev upp priserna själva, och la några extra kronor till.

Så innan jag kom iväg till mitt besök i Bingsjö, som var dagens mål, hade det "runnit in " 525 kronor!!

Nu är det ju inte alla dar det går så här lätt, men det har faktiskt kommit in pengar varje dag sista veckorna, och de två dagar ingen kom, såg jag några snygga glasljusstakar JAG ville köpa in mig på!smiley

Hälsningar Anna-Lena

Nytt år-Nya möjligheterBjursås

Posted by Anna-Lena Lindström Sun, February 27, 2011 21:29:55

Nu var det längesen sist....

Tydligen skall man bli tvungan att bli konvalecent (brutit handleden), för att få ro att sätta sig ned och skriva på bloggen...

Nu har vi redan kommit en bit in på det nya året, 2011, och vi arbetar oförtrutet på med vårt viktiga arbete för de enormt fattiga familjerna i nordöstra Rumänien.

Det blev ju ett intensivt arbete före jul, att få iväg de bägge transporterna, och sen allt arbete med vår Julmarknad.

Vi fortsätter med våra öppettider varje tisdag, i vår lokal. Har redan fått in ett 30-tal nya kartonger.

Våra damer stickar på, och fler och fler ansluter sig. Vi kommer även att få stickade barnkläder från en kvinnogrupp i Centrumkyrkan i Falun. De första kassarna har redan kommit! TACK så mycket!Blog image

Vi kommer även att få kläder, skor m.m. från Röda Korset i Djurås. Även Second Hand-affären Bra Begagnat i Falun har erbjudit kläder.

Och när jag ringde trubaduren Ny-David i Falun i ett annat ärende och han hörde om vår förening, blev han eld och lågor och tyckte vi skulle göra insamlingsturneér, med sång och musik, för vår förening!!

Visst blir man jätteglad när man hör sånt!

Väl mött!

Anna-Lenasmiley

Blog image

Transporten har gått!Bjursås

Posted by Anna-Lena Lindström Sat, November 07, 2009 21:25:27

Trtansporten är nu på väg...

Ja, nu var det avklarat för den här gången!

Allt vad vi samlat och packat i höst är nu på väg till Rumänien! Allt har gått så bra hela vägen, och lastningen gick som en dans! Vi var 5 som lastade, människor som jag inte hade räknat med bara dök upp och hjälpte till. Det var verkligen roligt!

TACK skall ni ha alla som ville hjälpa till, Gerd och Sara E som kom, och min bror Anders som också kom påpassligt nästan direkt från Tyskland, och kunde hjälpa till.Blog image
Min bror Anders t.v och sen Astrid, bakom chaufför Fredrik V och
framför hans son William

Vi packade ner allt från vårt loppis som Rumänerna kan ha nytta av, som t.ex muggar, glas, bestick, husgeråd i övrigt, ibland med dukar från vårt loppis som omslag, och varma scooteroveraller och även en symaskin!

Hoppas det kommer till glädje och nytta för dem i deras fattigdom, utsatthet och mörker!!

Nu är det bara att ta nya tag och börja om igen.

Så här ser det ut nu i vår lokal.

Dags att ta in medlemmar i vår förening??

Vi har redan många tankar och planer för vår fortsättning...

Nu får vi se fram emot julen. Väl mött till julskyltningen, då vi kommer att ha ett bord med lite julpynt, hemgjort godis, riskransar m.m!

Blog image

Hälsningar Anna-Lena

Transport redan nästa vecka!!Info

Posted by Anna-Lena Lindström Thu, October 22, 2009 14:52:38

För några minuter sedan ringde Fredrik, vår chaufför från PMU, och sa att han kommer och hämtar vår hjälpsändning, för vidare transport till Rumänien redan nästa onsdag (28 okt)!! Så nu gäller det verkligen att få allt packat och klart, med julklappar och allt!

Vilken tur att Elisabeth P och jag redan i måndags, packade ned saker i kartonger, från vårt loppis att ha till julklappar, bl.a. en massa koppar, muggar, bestick, ljusstakar, gosedjur, leksaker och annat för barnen. Vi har planerat att packa mera nästa måndag, och det hinner vi ju... va bra!

Igår var jag också och köpte en hel kartong med julpuzzel, 50 st, för bara 10 kr styck på Trend och Tradition i Sågmyra. Verkade jättefina, med stora bitar för de små barnen. Jag fick också en hel kartong med julpappersrullar gratis efter telsamtal med chefen Göran Öst. Tack så mycket!Blog image

Jag fick även 10 rullar julpapper gratis på Rusta förra veckan att skicka med i våra julklappskartonger till Rumänien. Vår kontaktfamilj kommer att packa in julklapparna själva, vilket gör att det blir mindre skrymmande, dvs mindre fraktkostnader, och att de kan packa så det passar dem som skall få det.

Och vi som inte ens hunnit få upp den affisch som Sara gjort, där vi tänker vända oss till allmänheten, med en vädjan om att fylla på våra julklappskartonger.

Men än finns det alltså några dagar kvar att t.ex bidra med ljus, kritor, papper för barnen, hygienartiklar (billigt på ÖB, Rusta), torrvaror, som pasta, kaffe, socker, mjöl, choklad m.m att komma med! Vi har öppet måndag kväll för inlämning, och det går bra att komma överrens om en annan tid ända fram till onsdag em.

I går var det också stickkafé igen. Jag hann bli klar med min filt, och nu är vi inne på andra kartongen med hemstickade filtar. Flera har redan stickat hemma barntröjor, sockor, filtar m.m som det gäller att hinna få in nu!!
Stort TACK till Karin, Ingrid och Linnèa!Blog image

Nu gäller det att få själva klädpackningen klar också, med div lagnigar osv. Och dockorna som kom in som jag håller på och fixar kläder till hemma, efter sånt jag hittat i vrårna efter mina barn....

Igår kom jag också äntligen iväg till banken, med ett litet kassaskrin, till brädden rågat med 20-or, och även större sedlar, och naturligtvis mynt. Det var olika kassor, som loppisförsäljn, lotteri, fraktbidrag, mixmässan samt det jag fick in med sparbössan vid kyrkovalet, närmare 500 kr på bara 2 timmar! Sammanlag blev det nästan 5000 kr efter höstens arbete.Blog image

De flesta saknar el, enda värmekälla är spisen för matlagning. Kom gärna med stearinljus, värmeljus att skicka till Rumänien, i deras mörker!!

Nu gäller det bara att få iväg vår jultransport, och en liten vädjan om ännu mera i våra julklappskartonger!!

Blog image

Hälsningar från Anna-Lena

Höststarten är avklarad!Bjursås

Posted by Anna-Lena Lindström Wed, October 07, 2009 23:16:50

Nu har vi verkligen på allvar kommit igång igen!

Loppiset är iordningsställt, och vi har haft vår premiäröppning!

Kul att det kom så många, och att vi fick in en hel del kläder och skor också.

Stickkafeet har kommit i gång, och de flesta av alla stickade rutor som vi fick av rödakorsert är nu redan ihopsydda till barnfiltar, tack vare Airie Cederbergs flit! Vad fina de blev sen! Hon har verkligen en konstnärlig gåva att få till det! Sen kan vi bara fortsätta sticka mera för Rumäniens barn. Alla är hjärtligt välkomna att sticka!

Mixmässan gick också bra, trots att jag blev ensam med den i år, då Sara var i Spanien. Men nu har hon kommit tillbaka till Sverige igen, vilket jag tycker är jättebra! Stort TACK ni som gjorde sylt, saft kakor m.m och skänkte!

Stort TACK till Ingrid Jakobs också, som hjälpte mig packa kläder en hel dag! Tack också till vår egen kära Astrid som åkte ända från Mockfjärd för att hjälpa till med packning en hel dag, fast hon packar så mycket kläder hemma i Mockfjärd och kommer hit med också!!

Få se nu om vi får in julklappar via barnen i skolan i Bjursås, att skicka till barnen i Rumänien, till Jul, skulle verkligen vara kul!!Blog image

Tack allihopa för vad ni gör och bidrar med!!

Jag känner sån glädje att få hålla på med det här!

Anna-Lena

Blog image

Vandra i Ljuset, och välj Livets Väg!