Blogg för

Blogg för

Rumäniens Barn

www.childreneastlink.se

Fortsättning följer..

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Mon, May 12, 2014 23:18:24
Ja, nu har det gått några veckor igen, sen sist jag skrev..

Varje tisdagskväll har vi vårt öppetkväll för inlämning av grejer till Rumänien, i vår lokal i Missionskyrkan i Bjursås, som vanligt, nu i flera år.

Men nu behöver jag inte vara där själv på kvällarna.
Gun från Grycksbo kommer varje gång och hjälper mig packa.
Och sen i höstas kommer också Eva, från Bergsgården.

Känns fantastiskt bra, att få så bra hjälpsmiley

och båda har kommit självmant!

Båda stickar och grejar hemma också för Rumänien, babykläder, filtar, Eva syr BABYLAKAN AV GAMLA SÖNDRIGA LAKAN som vi ger henne, m.m.

I vintras fick vi en hel lastbilslast med helt nya vinterkläder, som annars skulle slängas på tippen (!)för att det inte var årets kollektion, att skicka till Rumänien.

En journalist hade hittat vår hemsida, (tyckte den var trevligast av alla han såg smiley ) och erbjöd oss kläderna.

Vi fick också en billast med skrivblock, pennor, pärmar m.m. skrivmaterial från ett företa som skulle flytta. Behövs verkligen för barnen därnere!

ja det rullar på med både det ena och andra..

Och nu har jag öppnat mitt sommaroppis för rumäniens barn, här hemma på gården, för säsongen igen. Välkomna att komma och handla!

Har också 5 hyllor och ett bord med loppisgrejor på Loppihallen i Gagnef!

Det här får räcka för i kväll..

Gonatt Anna-Lena


  • Comments(1)//blogg.childreneastlink.se/#post25

Året som gått-några reflektioner..

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Fri, December 30, 2011 00:47:43

Nu kan vi snart lämna ännu ett år bakom oss, 2011.

Hösten har varit otroligt intensiv, för vår räkning.

Vi fick bl.a. ta över ett helt rum med kläder från Anna-gården i Falun.

Tur nog har jag Solveig som hjälper mig med all packning m.m.

Vi,mest hon, har varit på Loppis i Falun på lördagarna, och gjort reklam för vår förening,och vi har fått in massor med kläder och även andra grejer att skicka till Rumänien. Och även att försöka sälja på vår Loppis.

Vi har även fått en massa barnkläder från en Second-Hand butik i Avesta, genom kontakter.

Vi har även fått osålda kläder från fd Svadlings, som vi också sålt en del av, för att få in pengar, men det mesta skickar vi nu till Rumänien.

Vi har fått in fraktbidrag och gåvor, och haft mixmässa med försäljning, samt försäljning i samband med julskyltning, allt har gjort att vi kunnat betala för en stor transport i oktober, och även skickat 10 000 kr till matbidrag till de fattiga familjerna till jul.

Det känns jättebra!

Jag fick 40 fina fotografier från Rumänien strax före jul, som visar utdelningen av våra kläder, matpaket m.m. Känndes väldigt bra!

Vi har redan fått in så mycket kläder m.m. igen, att vi kan skicka ännu en transport.

Och det roligaste som hänt i höst är att de Nya ägarna av Falu Second Hand, Club Zero vill samarbeta med oss, och hjälpa oss i vårt projekt i Rumänien!

Vi skall träffas redan nu på måndag 2 jan 20012, och planera...

Återkommer...

MVH Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post23

Nytt år-Nya möjligheter

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Sun, February 27, 2011 21:29:55

Nu var det längesen sist....

Tydligen skall man bli tvungan att bli konvalecent (brutit handleden), för att få ro att sätta sig ned och skriva på bloggen...

Nu har vi redan kommit en bit in på det nya året, 2011, och vi arbetar oförtrutet på med vårt viktiga arbete för de enormt fattiga familjerna i nordöstra Rumänien.

Det blev ju ett intensivt arbete före jul, att få iväg de bägge transporterna, och sen allt arbete med vår Julmarknad.

Vi fortsätter med våra öppettider varje tisdag, i vår lokal. Har redan fått in ett 30-tal nya kartonger.

Våra damer stickar på, och fler och fler ansluter sig. Vi kommer även att få stickade barnkläder från en kvinnogrupp i Centrumkyrkan i Falun. De första kassarna har redan kommit! TACK så mycket!

Vi kommer även att få kläder, skor m.m. från Röda Korset i Djurås. Även Second Hand-affären Bra Begagnat i Falun har erbjudit kläder.

Och när jag ringde trubaduren Ny-David i Falun i ett annat ärende och han hörde om vår förening, blev han eld och lågor och tyckte vi skulle göra insamlingsturneér, med sång och musik, för vår förening!!

Visst blir man jätteglad när man hör sånt!

Väl mött!

Anna-Lenasmiley

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post21

Transporten har gått!

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Sat, November 07, 2009 21:25:27

Trtansporten är nu på väg...

Ja, nu var det avklarat för den här gången!

Allt vad vi samlat och packat i höst är nu på väg till Rumänien! Allt har gått så bra hela vägen, och lastningen gick som en dans! Vi var 5 som lastade, människor som jag inte hade räknat med bara dök upp och hjälpte till. Det var verkligen roligt!

TACK skall ni ha alla som ville hjälpa till, Gerd och Sara E som kom, och min bror Anders som också kom påpassligt nästan direkt från Tyskland, och kunde hjälpa till.
Min bror Anders t.v och sen Astrid, bakom chaufför Fredrik V och
framför hans son William

Vi packade ner allt från vårt loppis som Rumänerna kan ha nytta av, som t.ex muggar, glas, bestick, husgeråd i övrigt, ibland med dukar från vårt loppis som omslag, och varma scooteroveraller och även en symaskin!

Hoppas det kommer till glädje och nytta för dem i deras fattigdom, utsatthet och mörker!!

Nu är det bara att ta nya tag och börja om igen.

Så här ser det ut nu i vår lokal.

Dags att ta in medlemmar i vår förening??

Vi har redan många tankar och planer för vår fortsättning...

Nu får vi se fram emot julen. Väl mött till julskyltningen, då vi kommer att ha ett bord med lite julpynt, hemgjort godis, riskransar m.m!

Hälsningar Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post20

Höststarten är avklarad!

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Wed, October 07, 2009 23:16:50

Nu har vi verkligen på allvar kommit igång igen!

Loppiset är iordningsställt, och vi har haft vår premiäröppning!

Kul att det kom så många, och att vi fick in en hel del kläder och skor också.

Stickkafeet har kommit i gång, och de flesta av alla stickade rutor som vi fick av rödakorsert är nu redan ihopsydda till barnfiltar, tack vare Airie Cederbergs flit! Vad fina de blev sen! Hon har verkligen en konstnärlig gåva att få till det! Sen kan vi bara fortsätta sticka mera för Rumäniens barn. Alla är hjärtligt välkomna att sticka!

Mixmässan gick också bra, trots att jag blev ensam med den i år, då Sara var i Spanien. Men nu har hon kommit tillbaka till Sverige igen, vilket jag tycker är jättebra! Stort TACK ni som gjorde sylt, saft kakor m.m och skänkte!

Stort TACK till Ingrid Jakobs också, som hjälpte mig packa kläder en hel dag! Tack också till vår egen kära Astrid som åkte ända från Mockfjärd för att hjälpa till med packning en hel dag, fast hon packar så mycket kläder hemma i Mockfjärd och kommer hit med också!!

Få se nu om vi får in julklappar via barnen i skolan i Bjursås, att skicka till barnen i Rumänien, till Jul, skulle verkligen vara kul!!

Tack allihopa för vad ni gör och bidrar med!!

Jag känner sån glädje att få hålla på med det här!

Anna-Lena

Vandra i Ljuset, och välj Livets Väg!

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post18

Visst är det fantastiskt

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Sat, June 06, 2009 20:33:11

Jag har tagit några försommarbilder.
Naturens förunderliga skönhet.Folk har börjat sticka barnkläder, filtar m.m. åt vår Förening Rumäniens Barn, utan vi sagt något!!

Vi har fått ett till rum bredvid vår insamlingslokal i Missionskyrkan att ha loppis i.

Visst är det fantastiskt, Gud är God, allt är planerat!!

Jag funderar på stickkafé m.m.

Mvh
Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post17

Loppis i lördags

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Wed, April 08, 2009 20:37:11

I lördags hyrde vi bord i samband med kyrkans "Lutherloppis" i Församlingshemmet.

Det var en strålande vårdag med sol, så jag och Sara bar resolut ut vårt bord utanför Församlingshemmet, som i övrigt var fullproppat med bord, som dingnade av grejer, och glada människor.

Vi fick en underbar dag, i solen, med glada besökare, och ett tillskott i kassan med 900 kr, sedan 100 kr, som gick till Lutherhjälpen för hyra av bordet, var avdraget, . Astrid från Mockfjärd kom också, och hade sin vana trogen bilen full med kartonger till vår klädinsamling.

Ja, det kändes verkligen som att detta gör vi om!

Får se om vi kan ha ett eget loppis utanför Missionskyrkan i sommar, det vore kul!Det planerar vi för nu i alla fall, och i måndags ringde de från församlingsexp. och sa att vi fick ta alla grejer som var kvar där, som var skänkta direkt till Lutherhjälpen. Idag var jag dit och hämtade det, och det var massor av prylar, porslin, prydnadssaker, lampor, böcker m.m, m.m.

Känns verkligen roligt!
MVH Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post16

Det gamla året är nu till ända,ett nytt har kommit..

BjursåsPosted by Anna-Lena Lindström Fri, January 02, 2009 00:12:51

Ja, tänk nu är vi inne i ännu ett nytt år, 2009!

Så här i slutet av det nya årets första dag, känns det som det är dags att börja summera det gamla året, som var det första i vår organisation RUMÄNIENS BARN´s historia.

Allt har gått så fort, från de första tankarna på att bilda vår organisation, till allt vi redan hunnit med, så man har knappt hunnit med att tänka på allt.Blog ImageTänk att vi fick fram vår andra stora hjälpsändning dagarna innan Jul, det känns fantastiskt!! Den innehöll ju massor av bl.a varma fina vinterkläder, vinterskor,leksaker m.m plus också över 30 julklappspaket. Dessutom har vi kunnat bistå med pengar för att våra vänner och samarbetspartner i Rumänien skulle kunna köpa och göra i ordning julklappar till alla barnen.


Inför julen gjorde vi ju en hel del julpynt, julkransar, godisstrutar m.m. och sålde. Dels i samband med julskyltningen, men även i gamla Bönhuset, när det var fotoutställning där. Astrid hade också fixat lotteri med 200 små julklappspaket i Mockfjärd, vid julskyltningen där. Det gav sammanlagt över 4000 kr!

Blog ImageEtt särskilt tack till Karin på Blomsterhandeln, som på eget initiativ satte upp en gran, där julskyltningsbesökare kunde sätta i pengar i klädnypor, som dekoration, där allt skulle gå till Rumäniens Barn, Verkligen roligt initiativ!


Blog ImageJag och Sara var också på låg-och mellanstadieskolan före Jul, och visade bilder från vår resa till Rumänien i somras, och berättade för barnen hur barnen har det där. Det verkade bli en riktig tankeställare, för Bjursås-barnen. De var ju med och samlade in kläder till vår hjälpsändning vi skickade i somras.

I samband med skolans julavslutning i kyrkan, gick kollekten till vår förening! Det var verkligen roligt! Det inbringade också över 2000 kr.

Ciprian Iacob ringde mig före Jul, när hjälpsändningen kommit fram, och tackade för allt. Han och hans familj, och alla byborna är mycket glada och tacksamma för allt vi gör här i Bjursås för dem!!

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post15
Next »