Blogg för

Blogg för

Rumäniens Barn

www.childreneastlink.se

Mycket har hänt sen sist!

InfoPosted by Anna-Lena Lindström Wed, April 09, 2014 21:03:55
Hej!

Ja nu var det verkligen länge sen jag skrev sist! Närmare bestämt över 15 månader
sen ..
Så mycket händer hela tiden och saker och ting som skall göras faller i glömska...

Vi inledde ett samarbete med Club Zero, Falu Secondhand, som vi skickade 2 transporter till Rumänien tillsammans med,2012, efter att PMU, som vi tidigare skickat med, avslutat sina transporter till Iasi, Rumänien.

Vissa saker, som inte var bra, gjorde att vi ville avsluta vårt samarbete med Club Zero, Falun.
Folk kom med sina kartonger med kläder och annat, varje tisdag när jag hade min öppetkväll för Rumäniens barn. Hur skulle jag nu få allt till Rumänien???smiley

Jag måste våga ta beslutet, Nu kör jag själv...
Alltså inte köra dit med min Passat,det skulle bli åtskilliga vändor,smiley utan köra i egen regi.

Jag ringde PMU och de lovade att de kunde beställa en tradare till oss, när det var så dags, eftersom de hade kontakterna, då de också anlitat rumänska tradare sista tiden vid sina transporter till Rumänien..

En tradare tar 90 kubik, vilket betyder tusentals kartonger t.ex.

I november 2013 hade vi våra 2 rum i Missionskyrkan i Bjursås källare till taket fyllda med kartonger, några babysängar, barnvagnar, en cykel m.m.

Jag bad PMU beställa en rumänsk tradare till mig..

Jag hade vidtalat några karlar, som vid kort varsel kunde komma och hjälpa till med lastningen av tradaren, och en morgon, när jag knappt kommit ur sängen ringde det i min telefon: Rumänska tradaren stod vid Savoy i Bjursås och väntade på lejd till vår lokal!!!...
De hade lovat varsko oss ett par dar innan, eftersom det var mycket som måste åtgärdas strax innan de kom...
Men det gjorde de inte!!
Så det vara bara att rusa ur sängen, få på sig några klädpaltor, dricka en kopp kaffe,samtidigt som jag ringde närmare 10 mobilsamtal, väcka brorsan som också skulle hjälpa till att lasta och som fortfarande sov, det sista på julklapparna som skulle slås in m.m.m.m.smiley men ALLT gick i lås!!!

Visst måste det finnas någon däruppe som hjälper oss!! smiley

Fortsättning följer...

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post24

Loppiset över förväntan!

InfoPosted by Anna-Lena Lindström Thu, August 18, 2011 00:50:42

Nu har jag haft loppis här på gården c.a 1 månad, för Rumäniens barn.

Och det har gått över förväntan!

Jag räknade nyss kassan och det har kommit in över 3000 kr på de här veckorna!

Mycket är för gammalt "skrot" som vi hade i ladan sen förut, sen generationer tillbaka.

Idag var en man från Ovanmyra här och rotade runt i över en timme, så jag fick också lite mera kläm på vad som forfarande finns kvar, efter alla röjningar vi redan gjort i flera omgångar. Han fick ihop en hel kartong med gamla grejor, en gammal grammofon m.m.

Jag var eg på väg bort, men tänkte jag kan ha öppet de morgontimmar som blir innan det var dags att åka. Redan när jag kom från fåren hörde jag hur det plingade i ladan (min Gustafsklocka som jag vann på min första skidtävling). Grannens mamma kom och ville köpa saft och marmelad hon visste jag fått in av snälla händiga givare. Hon betalade mer än priset som var satt.

Strax efter kom några sommarstugsägare från Kallesbacken och svängde in med bilen på gården. De blev jätteglada när de hörde att pengarna gick till välgörande ändamål, de stödde själva en fattig by i Afrika de besökt. De handlade snabbt bl.a. en taklampa jag i sista stund räddade från transport till sopstation på mitt förra jobb, plus en gammal bonad, marmelad och beställde saft, då den förra precis tagit slut minuterna innan. De betalade mer än vad jag sa, drev upp priserna själva, och la några extra kronor till.

Så innan jag kom iväg till mitt besök i Bingsjö, som var dagens mål, hade det "runnit in " 525 kronor!!

Nu är det ju inte alla dar det går så här lätt, men det har faktiskt kommit in pengar varje dag sista veckorna, och de två dagar ingen kom, såg jag några snygga glasljusstakar JAG ville köpa in mig på!smiley

Hälsningar Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post22

Transport redan nästa vecka!!

InfoPosted by Anna-Lena Lindström Thu, October 22, 2009 14:52:38

För några minuter sedan ringde Fredrik, vår chaufför från PMU, och sa att han kommer och hämtar vår hjälpsändning, för vidare transport till Rumänien redan nästa onsdag (28 okt)!! Så nu gäller det verkligen att få allt packat och klart, med julklappar och allt!

Vilken tur att Elisabeth P och jag redan i måndags, packade ned saker i kartonger, från vårt loppis att ha till julklappar, bl.a. en massa koppar, muggar, bestick, ljusstakar, gosedjur, leksaker och annat för barnen. Vi har planerat att packa mera nästa måndag, och det hinner vi ju... va bra!

Igår var jag också och köpte en hel kartong med julpuzzel, 50 st, för bara 10 kr styck på Trend och Tradition i Sågmyra. Verkade jättefina, med stora bitar för de små barnen. Jag fick också en hel kartong med julpappersrullar gratis efter telsamtal med chefen Göran Öst. Tack så mycket!

Jag fick även 10 rullar julpapper gratis på Rusta förra veckan att skicka med i våra julklappskartonger till Rumänien. Vår kontaktfamilj kommer att packa in julklapparna själva, vilket gör att det blir mindre skrymmande, dvs mindre fraktkostnader, och att de kan packa så det passar dem som skall få det.

Och vi som inte ens hunnit få upp den affisch som Sara gjort, där vi tänker vända oss till allmänheten, med en vädjan om att fylla på våra julklappskartonger.

Men än finns det alltså några dagar kvar att t.ex bidra med ljus, kritor, papper för barnen, hygienartiklar (billigt på ÖB, Rusta), torrvaror, som pasta, kaffe, socker, mjöl, choklad m.m att komma med! Vi har öppet måndag kväll för inlämning, och det går bra att komma överrens om en annan tid ända fram till onsdag em.

I går var det också stickkafé igen. Jag hann bli klar med min filt, och nu är vi inne på andra kartongen med hemstickade filtar. Flera har redan stickat hemma barntröjor, sockor, filtar m.m som det gäller att hinna få in nu!!
Stort TACK till Karin, Ingrid och Linnèa!

Nu gäller det att få själva klädpackningen klar också, med div lagnigar osv. Och dockorna som kom in som jag håller på och fixar kläder till hemma, efter sånt jag hittat i vrårna efter mina barn....

Igår kom jag också äntligen iväg till banken, med ett litet kassaskrin, till brädden rågat med 20-or, och även större sedlar, och naturligtvis mynt. Det var olika kassor, som loppisförsäljn, lotteri, fraktbidrag, mixmässan samt det jag fick in med sparbössan vid kyrkovalet, närmare 500 kr på bara 2 timmar! Sammanlag blev det nästan 5000 kr efter höstens arbete.

De flesta saknar el, enda värmekälla är spisen för matlagning. Kom gärna med stearinljus, värmeljus att skicka till Rumänien, i deras mörker!!

Nu gäller det bara att få iväg vår jultransport, och en liten vädjan om ännu mera i våra julklappskartonger!!

Hälsningar från Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post19

Insamlingen klar, och resa planerad!

InfoPosted by Anna-Lena Lindström Sat, July 05, 2008 21:28:50

Nu är insamlingen på Bjursåsskolan avslutad och alla grejor hämtade, och vad mycket det blev!! C:a 200 kartonger, ett 15-tal sopsäckar fyllda med bl. a. kläder, och så fick vi ju med handikappcykeln som vi också köpt!

Blog ImageWilliam provcyklar trehjulingen som ska till Rumäniet (se hela bildgalleriet)

Det känns verkligen bra att det blev så mycket, och att vi fick iväg grejorna innan lärarna alldeles tröttnat på alla kartonger som stod uppstaplade i kapphallen. Söndag efter midsommar (22 juni) kom chaufför Fredrik Vårhall från Vårgårda med sin lastbil, och vi lastade på allt för leverans till Rumänien!

Hoppas att det inte dröjer alltför länge innan det blir omlastat och kommer till Rumänien, så att vi kan vara med och dela ut kläderna m.m. när vi kommer dit.

Flygbiljetter är redan inköpta, och på fredag den 15 augusti bär det av till Rumänien för mig, Sara och Astrid!

Det skall verkligen bli spännande!

Fortsättning följer, med bl. a. rapportering från Rumänien...

MVH från Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post7

organisationsnummer beviljat!

InfoPosted by Anna-Lena Lindström Wed, May 07, 2008 22:22:32

Klart med organisationsnummer!

Ja, nu har ännu en dag gått. Har nyss kommit hem från arbetet på Bjursåsgården, skall vara där kvart i 7 i morgon igen, så det är bäst att snart försöka komma i säng.

Idag när jag ringde Skattemyndigheten, fick jag besked om att vår ansökan om att bilda föreningen Rumäniens Barn beviljats, och vi fick organisationsnumret 802441-2085. Så nu kan vi skaffa eget bankkonto. Jättebra inför insamlingen på musikkaféet den 18 maj på NTO i Bjursås.

Skall svänga förbi Bjursåsskolan på hemvägen i morgon och se hur det går med insamlingen där.

Go´natt!

Anna-Lena

  • Comments(0)//blogg.childreneastlink.se/#post3